Kunstnagels

Ik bijt nagels, kan ik dan wel Acryl kunstnagels krijgen?

Ja, dat kan. Als ze echt heel erg kort zijn, dan kom je in aanmerking voor het Nagelbijt Arrnagement. Het is nodig, voor nagelbijters, om vaker terug te komen in het begin voor een nabehandeling, omdat de nagels een groeispurt krijgen, als er een laagje overheen zit en er ineens niet meer gebeten kan worden. Dit wordt allemaal uitgelegd tijdens de behandeling.

 

Hoe snel groeit een nagel gemiddels?

De nagels groeit met een snelheid van ongeveer 2 á 3 mm per maand. In de zomer groeit de nagel harder da in de winter. Bij het ouder worden neemt de groei snelheid af. 

 

Kun je alles gewoon doen met kunstnagels?

Ja, mits ze op een lengte worden gemaakt die voor de klant goed is. Qua levensstijl, werk, enz. Maar er kan altijd iets met de kunstnagel gebeuren, maar met de juiste verzorging thuis en behandeling bij de nagelstyliste, kun je er gewoon alles mee doen.

Stoot u ze vaak, dan is dat toch een teken dat ze te lang voor u  zijn. Als u dat doorgeeft bij de eerstvolgende behandeling, worden ze nog iets korter gevijld.

Gebruik uw kunstnagels nooit als gereedschap.

Knip de kunstnagels nooit, want dan breken ze zeker af, omdat dan de acryllaag onderbroken wordt en het eerst 1 geheel was.

 

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Ja, zeker als u zo lang mogelijk van uw nagels wilt genieten en ze mooi wilt houden. Na enkele weken

(3 á 4 weken, dat ligt aan de groei van uw natuurlijke nagels) groeien de nagels uit en raken ze uit balans, omdat de bolling (stresspunt) verder naar voren is gegroeid, waardoor ze makkelijker kunnen beschadigen of zelfs afbreken. Dit is slecht voor uw eigen nagels. Met op tijd een nabehandeling, wordt de balans van de kunstnagel weer hersteld en zijn ze weer een paar weken in prima conditie.

 

Zijn kunstnagels schadelijk voor de natuurlijke nagels?

Nee, niet als ze vakkundig wordt aangebracht en nabehandeld worden. Wat men niet moet doen, is gaan peuteren aan de nagels of zelf iets willen "repareren". Uw eigen nagel bestaat uit verschillende laagjes en als de kunstnagel eraf wordt gepeuterd, trekt u een stukje van uw eigen nagel mee. 

Als u van uw kunstnagels af wilt, ga dan terug naar de nagelstyliste en laat ze er vakkundig afhalen. Ik adviseer meestal nog 1 behandeling ( of meerdere als dat gewenst wordt) met een boostel gel, om de nagels even te beschermen, nadat ze lange tijd door de Acryl beschermd zijn, wat er dan af is gehaald.

 

Mijn eigen nagels zijn zachter na de kunstnagels. Dat komt zeker door de Acryl behandeling?

Nee, dat is niet zo. Bij de meeste mensen zijn de nagels al zacht en flexibel. Door het dragen van kunstnagels zal de conditie van uw eigen nagels niet veranderen, ( dit is anders bij de Nail Booster Gel, die verzorgt de natuurlijke nagel, maar dat is een ander onderwerp). De meeste mensen raken in de war, omdat na het dragen van kunstnagels de natuurlijke nagels een ontwennings periode doormaken. Bij het verwijderen van de kunstnagels krijgt u bij New You Creations een uitleg over, hoe u uw eigen nagels het beste kunt verzorgen.